2019

Under en varm försommarkväll bjöds det upp till en underbar kväll i latinotecken. I en positiv stämning med många hjälpande händer blev det som vanligt en rolig kväll.

Klubben hade finbesök av Sam som en gång var med och bildade Grimsta Båtsällskap.

Levande musik med Hector

Lite snabbdanskurs för de som ville

Holmen är öppnad

Under helgen genomfördes arbetspass på Holmen inför sommaren. Intensivt arbete genomfördes och det kapades ved, putsades, fejades, fixades tak och bryggor. Lite lunch hans med och trevlig samvaro.

Bryggorna på plats

I helgen som gick lades bryggorna på plats på Holmen inför säsongen.

Bryggorna på plats

I helgen som gick lades bryggorna på plats på Holmen inför säsongen.

Hamnen är öppen

GBS vimpel hissades av hamnkapten Anitha när hamnen öppnades  den 13 april. Runt om står medlemmarna som gjorde ett arbetspass och fixade allt inför öppningen.

I morgon kväll, 24 april, är hamnkontoret öppet för första gången den här båtsäsongen. Passa på och träffa hamnkapten mellan kl 18-20.  Välkommen!
Hamnkontoret är öppet alla onsdagar utom 1 maj och under juli

I dag, tisdag 23 april, är första sjösättningen som sen pågår varje tisdag och torsdag fram till och med helgen den 18-19 maj, som det då är sjösättning på.

Båtsäsongen är här

Grinden är öppnad och sjösättningslistorna ligger i vaktkuren. Fiket öppnar på långfredagen. Första sjösättningen är direkt efter påsk på kvällen, tisdag 23 april. Med andra ord är det vår och båtsäsongen har startat. Dags att börja fixa med båten – eller har du redan börjat?

VIP öppning och extra medlemsmöte

Trots snöblandat regn kom många medlemmar till hamnen för att boka årets vakt- och arbetspass. Det är första vårtecknet när VIP öppningen går av stapeln och det bara är en dryg månad kvar till första sjösättningen. Nya klubbmästaren hade tillsammans med några medlemmar spänt upp en press och grillade korv så det blev riktigt trevligt trots kylan.

Samtidigt gick extra medlemsmötet av stapeln där bland annat avloppsfrågan diskuterades.

Öfogdens arbete på vintern

Våra ”husdjur” på holmen, familjen Bäver, har varit flitiga över vintern. Öfogden Tommy gick över isen för att titta till holmen och upptäckte ett träd som bävern hade tuggat ordentligt på. Så i början på förra veckan var de ute och fällde det. Tack för att det gjordes så fort med tanke på mildvädret som kom och vad trädet hade kunnat skada om det föll.