2020

Klubbholmen öppnad för säsongen

Många hjälpte till att arbeta på holmen under lördagens arbetspass. Mycket kärlek fick både hus och omgivning av duktiga medlemmar. Nu är vintern utstädad och huset fick även lite omvårdnad på utsidan. Ön är genomgången för att vi ska få en härlig sommar tillsammans.
Välkommen till ön önskar öfogden och vice öfogden.

Bryggorna på plats på klubbholmen

I helgen var öfogdarna och några medlemmar ute på klubbholmen och lade i bryggorna.

Tidigare har öfogdarna varit ute och arbetat för att förbereda holmen för sommaren. På lördag 16 maj är det arbetspass och öppning av klubbholmen.

Hamnen öppnad

Nu är det äntligen vår när hamnen är öppnad.
Lördagen den 18 april jobbade många med att iordningställa hamnen för säsongen. Bland annat fylldes ekan med sand som sedan sänktes på en markduk mellan D och E bryggan för att förhindra växtlighet. Husen är nu rena och fina. Lite korv grillades. Traditionsenligt hissades vår flagga av hamnkaptenen. Hela tiden hölls naturligtvis avstånd enligt gällande regler.
Tack från hamnkapten till alla som var med och arbetade!

Första arbetspasset i hamnen

Årets första arbetspass genomfördes på lördags fm i hamnen. Nu är E-bryggan riven. Tack till alla som var med och jobbade, det gick som på räls.

Arbete pågår i hamnen

Här har vice hamnkapten Benny klätt på sig torrdräkt, eftersom han måste ned i vattnet för att koppla avloppet till duschen i hamnen. De jobbar på trots kylan, syns på bilden att det var lite kallt.

Spången lagad
Nu är spången till hamnen lagad så alla kan gå säkert. Arbeten görs
i klubben under hela året.

Kontrollera dina stöttor och båt

En båt har vält på varvet beroende på den hårda blåsten och att marken är så mjuk av allt regn. När båten välte gjorde stöttan hål på båtskrovet.

Kontrollera därför snarast dina stöttor så att inte fler olyckor händer.

Flera presenningar har blåst av i den kraftiga blåsten senaste dygnet.

Båthamnen

Ett träd har blåst ned nära hamnen och våra vindskydd har blåst sönder.

Välbesökt årsmöte

Ett mycket välbesökt årsmöte med 53 medlemmar som mötte upp i Hässelby gårdsskolans matsal. Under mötet röstades bland annat hela 20 nya medlemmar in till att bli ordinarie medlemmar – välkomna till klubben!