Länkar

Länkar (saknar ni något, tipsa webbmastern). Klicka på namnet så hamnar ni rätt!

Föreningar och Båtklubbar

Saltsjö-Mälarens Båtförbund SMBFHEADER21
Saltsjön – Mälarens Båtförbund (SMBF) är en sammanslutning av 266 båtklubbar med 51 457 (49 026) medlemmar inom Stockholms och Uppsala län. SMBF är det största av 24 regionala förbund inom Svenska Båtunionen (SBU). Organisationen har bl. a till uppgift att värna om en levande skärgård, samt att verka för ökad säkerhet till lands och till sjöss. Klubbarna får via sitt medlemskap en rad förmåner – t ex billigare försäkringar till sina medlemmar och en automatisk klubbförsäkring, samt hjälp att förhandla med myndigheter och andra instanser. Varje år ger man ut den sk kalendern, som innehåller broöppningar, besiktningsmän, båtklubbar mm.
SMBFs årskalender!

Svenska Båtunionen
Inom Svenska Båtunionen och dess båtförbund bedrivs en bred verksamhet inom båtlivets olika områden. Den gemensamma nämnaren för denna verksamhet är att den syftar till att göra klubbens verksamhet enkel och trygg. Ger ut tidningen Båtliv.

Sjöräddningssällskapet
I över 100 år har Sjöräddningssällskapet, en ideell förening, haft uppdraget att rädda människor i sjönöd. Idag har vi 64 bemannade räddningsstationer längs vår långa kust, från Piteå i norr till Ystad i söder, och i de stora sjöarna. Tack vare nästan 2 000 frivilliga sjöräddare finns det alltid en besättning som ställer upp dygnet runt, året om. 15 minuter efter ett larm ska de vara på väg ut ur hamnen, och inom en timme ska de nå den nödställde.

Sjöassistans
är en organisation som assisterar fritidsbåtägare runt den svenska kusten (vid ej fara för liv).
Sjöfartsverket 
Sjöfartsverket är ett affärsverk med ansvar för att utveckla transport- och sjöfartspolitiken i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vi följer upp hur sjöfarten utvecklas i förhållande till de transportpolitiska målen, ger råd och stöd inom vårt unika kompetensområde och verkar för att minska sjöfartens negativa miljöpåverkan.

Lär dig knopar

På navigationsskolan kan du se filmer med instruktioner på hur du gör några av de vanligaste knoparna. https://navigationsskolan.se/knopar/

Grannklubbar:

Hässelby Strands Båtklubb
Kvarnvikens   Båtsällskap
Strandlidens Båtklubb
Hässelby Sjösällskap
KBS Jolleseglarna

Övrigt:

Maringuiden Maringuiden är en av Sveriges största och helt oberoende marinportaler. Drivs sedan 1996 av båtentusiaster för båtentusiaster.

Båtnytt

Praktiskt Båtägande

Mälarhamnar

Båtbottentvättar och spolplattor

Ta rodret kvinna!

Filmer

Klubbholmen 2010 , GBS, ett år i klubben 2010 Klippen är Micke och Marias!