2018

Så här de sista dagarna på 2018 när det är vitt av snö och det enda som behöver göras med båten är att se till den på varvet med jämna mellanrum. Då drömmer man sig lite tillbaka till den fantastiska sommar som var. Tänk att sommaren kom redan i maj och stannade långt in på hösten. Många kommentarer under sommaren “Det är för varmt att vara ute med båten”. Under flera veckor var det över 30 grader och vi hade under en period totalt eldningsförbud på grund av torkan. Under nästan hela båtupptagningen satt flera och fikade i T-shirt i solen. 
Här kommer några bilder från en nattvakt mitt under värmen som vi kan drömma oss tillbaka till eller så fram mot att få uppleva under 2019

Hamnen stängdes av 14 glada och tappra medlemmar som ställde upp i kylan. Nu är hamnen i ordning och redo för vintern.

Ett bra jobb gjordes  under arbetspasset med att stänga holmen. Bland annat togs bryggorna upp för vinterförvaring.

Under hösten var det bara Mats  som var ordinarie traktorförare pga sjukdom.  Det var många som  trodde att det skulle ta tid att få upp alla båtar på varvet. Men tre nya aspiranter anmälde sig och har utbildats. Två av de nya traktorförarna kommer från GBS.

De fyra har gjort en fantastisk insats och fick upp alla båtarna i tid

Den årliga kräft- och grillknytisen är alltid sista lördagen i augusti när det också är Båtklubbarnas dag. Ett 40-tal medlemmar passade på att ses efter den varma sommar som har varit och prata bland annat båtliv. För säkerhetsskull dukades det under taket. Nu har ju det som under sommaren var efterlängtat börjat falla från skyn (regnet :))

Gör en utflykt till vår fina holme. Vattnet är varmt och vädret ska bli hyfsat. En liten tur till vår klubbholme kanske är trevligt till helgen? Du vet väl att du kan boka övernattning i stugorna?

I kryddbåten kan du plocka lite färska kryddor till maten.

I dagarna lanserades det nya modet för vår hamnkapten. Här visar Anitha upp det på en catwalk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Midsommarafton firades med gemensam lunch på verandan till klubbstugan.

Nu blir det ännu finare i hamnen. Under arbetspasset den 5 juni lagades plasttaket. Ett nytt staket och en ny bänk snickrades ihop på bryggan som är strax efter hamnkontoret. Bänken hann invigas också av de duktiga snickarna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slipningen på Holmen fortsätter. I helgen fortsatte jobbet med att göra Holmen fin och rusta den för en lång och trevlig sommar för alla medlemmar.

 
Holmen har fixats. Arbetspass genomfördes i lördags på holmen. Bryggorna slipades och typiskt nog så fungerade inte slipmaskinen som var hyrd. Istället fick små handslipmaskiner användes vilket var mycket jobbigare men alla jobbade kanonbra.  Nu är det riktigt vackert på däcket med slipade bord och bänkar. Blommor planterades i en av båtarna . Den andra har blivit ört- och  grönsaksbåt med kryddor, rabarber, jordgubbar, gurkor och så är det sått zucchini och mangold. Vattna gärna så allt överlever.

Lördagen den 5 maj öppnades Holmen för säsongen.
Nu är äntligen båtsäsongen här!

Bryggorna på Holmen har slitit sig under vintern och har varit ute på vift

14 april öppnades hamnen av glada medlemmar som gjorde ett arbetspass. Hamnfogden tog en första tur med ”Paddan” när den åkt i sjön. Vår nya hamnkapten Anitha hissade GBS flagga för första gången.
Nu är båtsäsongen och våren äntligen här!

Under en av de första varma vårdagarna genomfördes första arbetspasset i hamnen för säsongen, Då passade man bland annat på att gjuta nya bojstenar.

VIP öppning för bokning av vakt- och arbetspass under en strålande vårvintersöndag, 18 mars. Många medlemmar passade på att komma ner till klubben och träffas samt att äta lite korv.

Vi går mot ljusare tider…..
All belysning på bryggorna är utbytta mot LED. Det ger oss tryggare och ljusare vaktnätter. Problemet med strömavbrott till lamporna är också fixat. Snyggt jobbat!

Styrelsen med funktionärer hade ett planeringsmöte för 2018 den 3 februari.

Årsmötet 2018

Det tog några veckor sen kom snön!

Så har då 2018 år påbörjats.