Klubbholmen är öppnad

I lördags 29 april åkte öfogdarna Olle, Sergei, Robban och Vincent tillsammans med sju medlemmar ut till klubbholmen för att öppna för säsongen.

Paddan fick åka två gånger för att båtarna var fyllda. Vi startade arbetspasset med att öppna upp storstugan storstadade och tog ut alla räddningsbojar samt brandsläckare. Lilla nedre stugan storstädades också. Den övre stugan ska det byggas en ny altan/trappa till.

Vi krattade massor med löv samt tog bort mängder av nedfallna grenar/träd. Hösten, vintern och våren har tagit hårt på klubbholmen och bävern har kunnat härja fritt. Väldigt få träd på klubbholmens mark är fällda men desto mer hos grannen. Det gör att det blir mer vindfång på ”våra” träd och det i sin tur gör att det blåser ner mer grenar och träd.

Den inre pontonbryggan behöver akut hjälp med renovering och Sergei har kontakt med bryggkompaniet. Spången till den inre bryggan har försvunnit under vintern så Sergei snickrade en ny. Även en lucka på den yttre flytbryggan är borta.

Elkabeln till toa/vedbod har fått en smäll av en nedfallen gren och behövs ses över. Även landströmmen på bryggan måste lagas för kabeln till kontakterna är trasig.

Vädret var bra under morgonen för att sen blåsa upp till stark vind. Vi avslutade arbetsdagen med att grilla korv och efter det så släppte vi iväg våra medlemmar två och två tillbaka till klubben med paddan och Olles båt pga det blåsiga vädret. Öfogdarna stannade kvar på ön för att summera det som  behöver göras i snar framtid innan vi lämnade klubbholmen.

Flaggan är hissad och holmen är öppen, lite kantstött ö men vi tror vi löser det med allas hjälp. Hälsningar öfogdarna

.😊